-->

فوائد الخيار Benefits option


فوائد الخيار:
1- يُستخدم الخيار لاضطرابات الجلد، كما له خواص المواد المهدئة والمنظفة.
2- الخيار مادة مدرة للبول.
3- الفائدة الأخرى للخيار يساعد على علاج بعض اضطرابات الرئة والمعدة والصدر، بالإضافة إلى أنه علاج فعال للنقرس و
التهاب المفاصل والدودة الشريطية
يقلل من حدة حرقان فم المعدة، حيث يقلل أيضاً من تركيز الحمض المعدي.
- يمكن شرب عصير الخيار الطازج، حيث يفيد أيضاً الأشخاص التي تعانى من النزلات المعوية والقرحة
.
- لتقليل الورم وعلاج الإجهاد حول العين، توضع شرائح الخيار على العين (بعد غلقها).

 - شرب الخيار يومياً قد يساعد على الحد من حالات الإكزيما، والتهاب المفاصل والنقرس.
- نصائح إرشادية عند استخدام الخيار:
- الاحتفاظ بالخيار بعيداً عن أشعة الشمس المباشرة أو الحرارة حتى لا يتعرض للذبول، والحرص على وضعه في الثلاجة.
- للتخلص من مرارة الخيار، يتم بقطع طرفي الثمرة وتقشيرها.
- من الأفضل الابتعاد عن الخيار المخلل لسببين: الأول أنه بتخليل الخيار يفقد معظم الفيتامينات الذي يحتوى عليها- ثانياً لأن المخلل يحتوى على نسب عالية من
الصوديوم الذي يضر بصحة الإنسان بوصفه أحد السموم البيضاء.

Benefits option:
1 - option is used for skin disorders, as it has sedative properties of materials and detergents.
2 - Option diuretic.
3 - other interest option helps to treat certain disorders of the lung, stomach and chest, as well as it is an effective treatment for gout and arthritis and tapeworm
Reduce the severity of burning the mouth of the stomach, which also reduces the concentration of gastric acid.
- You can drink fresh cucumber juice, where also benefit people suffering from gastroenteritis and ulcers.
- To reduce the tumor and the treatment of stress around the eye, cucumber slices placed on the eye (after closing).

 - Drink daily option may help to reduce the incidence of eczema, arthritis and gout.

- Tips for guidance when using the option:
- Keep option away from direct sunlight or heat so as not exposed to wilting, being careful to put it in the fridge.
- To get rid of the bitterness of the option, the cut ends of the fruit and peel.
- It is best to get away from pickled cucumber for two reasons: first that option Ptkhalil lose most of the vitamins that contains them - secondly because the pickle contains high levels of sodium which is harmful to human health as a white toxins.
 
Share this post
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...